Friday, 9 September 2016

Lirik Lagu Cari Pokemon by Faiha


Siapa suka tgok cerita pokemon angkat tangan. K kita bukan geng sebab emmmmmmmm hehehe titew tak minat


Ada pokemon listrik , Pikachu
Ada pokemon air, Squirtle
Ada pokemon api, Charmander
Ada pokemon rumput, Bulbasour
Pokemon, pokemon dimana kamu ku mencari mu ingin menangkap mu
Pokemon pokemon dimana kamu ku mau kamu jadi milikku



Omg lagu dia comel sangat! HAHAHAHAAHAH i iz kenot you know.. Adik la ni bagi dengaq tadi lepastu terus melekat hahaha. Comel sangat! Ada ke yang main Pokemon Go ni? Sekali lagi kita bukan geng sebab phone iolls free dari game ni. hahahaha tak minat la :')


Hahah Kkkk saja nak share nak bagi korang joget sekali. Mana aci kalau Ain joget sensorang :p

- Baca tanda sayang, jenguk tanda rindu -

Thursday, 8 September 2016

SEGMEN : Hang Komen Hang Bertuah


Klik banner atau tu atau SINI 

10 blog dicari untuk di review satu page baq hang! Takmau ka??? hehe

Review : Perfume DESIRE by DR Halina ( Isteri Angkasawan Pertama Malaysia )



Assalamualaikum and hi geng!
Fuhhhh syukur alhamdulillah selesai sudah pendaftaran pelajar baru. hehe so HERE I AM AT UITM PUNCAK ALAM. Berbekal data phone pinjam la sat buat hotspot dapat la update blog ni haaa. Tepuk tangan sikit.

Tengok tajuk pun dah tau kan nak cerita pasal apa. Ada la satu haritu terbukak blog Kak Uzu aka Emasputih lepastu baca sampai habis terus macam eh mcm best ni. Kebetulan Kak Uzu pun review pasal perfume ni. Laju-laju Ain pegi blog kak Moon pulak. Haaa Kak Moon ni agent untuk perfume ni haa. Ain nak cerita banyak pun tak pandai tapi lepas korang bahagia baca entry sini sila lah laju-laju pergi usha blog kak Moon okay?



Comel je dia punya packaging. Simple but nice right ?



Awwwwww pink gitu! Perempuan sangat.



Andddd bau dia tak tipu memang best! Tetiba rasa mcm wife Angkasawan gituuuuu. hehe
Betul tak tipu. Sebab Haritu bagi mak bau lepastu mak terus cakap " Order satu untuk Mak " Okayyyyyyy. hahaha



 Desire By Dr Halina : Bau Apple and exotic flowers and sensual woods. Ia buat anda rasa fresh n memang sesuai utk daily wear dan anda pasti rasa sgt feminin . Bak Kata Kak Moon Wangi sampai ke bintang gituu. hehe. Kak Moon ni baik sgt tak makan orang punya lah. Haaa tunggu pe lagi?

Harga pun tak mahal. Affordable la kata omputeh haaaaa. Tahan lama tak ? Uih gila tak tahan, pakai harini sembur dekat tudung esok still ada wangi lagi hokey hakak tak tipu korang. And for muslim boleh bawak masuk solat Inshallah.

Untuk maklumat lanjut sila ke sini.
Blog Kak Moonhttp://miera301.blogspot.my/2016/06/wangian-angkasawan-dr-sheikh-muszaphar.html
Email : moonpunyerblog@yahoo.com
Whatsapp : 011-3999 0764

Service tiptop even by email je tau.
Okay bye.

-Baca tanda sayang, Jenguk tanda rindu-


Thursday, 1 September 2016

Farewell Trip - PENANG, MALAYSIA



Assalamalaikum and hi geng!

Dari dibiaqkan blog berhabuk kembali ayuhlah kita belajaq buat throwback sikit. Hehe.
Pada yang tak tau atau festime disini, Sebelum ni aku ( Sila ganti ikut keselesaan anda seperti Ain, Athirah, Adik, Saya, Angah atau sayang eh? hahahaha ) seorang pekerja yang sgt berdedikasi puih sudah la hang ain baik diam HAHAHAHA. Tapi 27 ogos haritu hari terakhir kerja since dapat sambung belajaq. Alhamdulillah. Kononnya untuk sambut berenti aku kerja ( macam menghalau sgt haha ) dan staff lain pun perlukan rehat untuk seronok-seronok kitaorang decide pergi bercuti even sehari. Lepas dua tiga kali meeting so kami decided pergi PENANG ! yeyyyyyy...

So 27/08/206, sabtu janji pukul 7.30 nak gerak pergi penang. Since perjalanan Taiping ke Penang about 1 jam setengah ja tak jauh pun ^^. Tapi bagi mmebuktikan yang kami semua melayu perjalanan bermula pada 9.30 pagi disebabkan ada hal yg tak dpt dielak....Wow 2 jam weh hahahaha. 

Here we go.......



Jadi kami decide untuk naik Ferry sebab yah pergi penang ni memang wajib lah naik ferry kan. Tak penang lah klau tak naik ferry. hehehe. Oh ya kami pergi naik van company ^^ 


Ada hashtag tau. Kerlassss


Here some of view atas ferry tu. 

Sebab sampai pun dah dekat tengah hari, masing-masing dah laapq kami pegi bekelah dkt pantai depan Queensbay tu. Ya tak logikkan tenagh hari rembang bekelah situ Tapi hei ada tmpat teduh kot 



Jadi kenalkan ni Abang Ambia. Dari practical sampai kerja tak jemu bagi nasihat. Still single and available. Ye tengah mncari. Ada yang berminat leave your comment below hehe







Tak ini bukan pasangan office. Sebelah tu cousin saya :)



Hi ni shahrul. Staff paling muda. Baru habis spm. hahaha. Jangan pandang rendah dkt dia sebab dia kerja tiptop. K shahrul nnti gaji devide 2 huhu

After kenyang makan, Kami terus pergi Penang Trick Art Museum! Yey finally! hahaha. Masa study penang haritu nak pergi sini termasuk museum art lain. cedih :')



Tak tau harga berapa sebab company yang belanja. heheh rasanya Adult RM 15 kot. KOT tak sure.



Nadia, Ain dan Ain hekhek



Kenalkan student practical. Bestfriend tau duaorang ni.
Ain dan Fatin



Dari kiri, berdiri : Abg Zam, Abg Fudhail, Abg Ambia , Mommy, Ain, Ain , Fatin
Dari kiri, Duduk : Sharul , Ady ( practical)



Nak berenti punya pasai keluaq habis perangai tak cover dah. hahaha



Dakna and the wonderland? hahaha cis



Serius pening masuk dalam ni. Ehh



Tapi hei still boleh senyum kot hokhok

Lepastu kita terus shoot pegi Batu Ferigghi. Sampai sana dah dkt pukul 4 rasanya. Makan solat apa semua lpastu lepak laut kejap.. Tetiba ada suprise :')


Tak tu bukan muka menangis :') Senyum terkejut? hahahaha Thankyou Abg Ambia. Terharu kita. Cuba teka kita dapat apa? Fikir dulu okay? nnti last kita bagitau. hehe


Terima kasih semua. Setiapa layanan yang hampa bagi sebelum ni kami hargai sangat. Cik Ain doakan syarikat terus maju dan gaji hampa naik. hahaha



And yeah. Jumpa lagi ( Lap ayaq mata )

Lepastu kami pegi Gurney Plaza and balik tu singgah parit buntaq makan Char Kuew Tiau. Guys famous tau. Sedap murah and puas hati! Kena cuba. Gaabq takdak sebab tak pikir aa dah masa tu. Around 10 malam jugk la baru sampai rumah. hehe
.
.
.
.
.
.



and the other staff is Kak Ayu! Kak Ayu tak dpt join atas sebab tertentu . Nasib gambaq last day practical haritu ada lagi. hehehe maceh kakyu ada dgn kami dari satu kampus tapi tak kenai langsung sampai practical sampai bekrja pun sekali. Sayang Ayu.




Terima kasih :)


Okay dah tau apa yang ada dalam bungkusan tu ? dah ready ?

PERIUK NASI ELETRIK PENSONIC 

Takdak sapa pun yg betoi kan? Hahahaha unexpected betul Abg ambia ni. 

p/s Tu hadiah farewell ka hadiah kahwin? Hahahaha. Okay ni ja dulu untuk entry kenangan. 

- Baca tanda sayang, Jenguk tanda rindu -

Pencarian Bloglist September 2016 di Blog Lyssasecret.Com


Klik banner semangat waja patriotik atas tu atau SINI

1) http://www.lyssasecret.com/2012/06/90-fakta-tentang-lelaki-yang-perempuan.html
2) http://www.lyssasecret.com/2016/05/tips-dan-cara-terbaik-lupakan-seseorang.html
3) http://www.lyssasecret.com/2012/02/10-tanda-orang-yang-berbohongsuka.html

Cepat korang tarikh tutup harini! 1 Sept 2016  (2358)

Tuesday, 30 August 2016

Giveaway Tunai RM200 By ELIHJAPAHAR.COM


Kepada yang berminat silalah click banner atas tu atau SINI okay!

P/s : Syarat yang super duper senang. Takkan nyesal punya lah! Komfem!


Saya Nak Menang Set Skinfood Bernilai RM200


Untuk menyertai sila arahkan anak panah ke gambar atas ataupun di SINI

Tamat - 26 Sept 2016

 Saya nak menangSet Skinfood kerana ................................

Keranamu kami mendakap tuah,Keranamu kami bangsa berjaya. Eh tertulis lirik pulak. hihi Sorry Yaya :')

 Saya nak menangSet Skinfood kerana tak pernah tau benda apa ni. Kalau rezeki boleh try. Heheh maceh invite kita <3

Saya tag :

Duhai kesayangan saya. Silalah join <3 hihihihii *Cabut lari*

Monday, 29 August 2016

Eh ini bukan entry ceramah agama, Sungguh! Kalau tak percaya cuba baca

Assalamualaikum wbt and hi geng!

Tetiba diri ni rasa terpanggil nak menaip sesuatu yang agak serius mungkin? Nak baca teruskan. Kalau taknak boleh click mana2 iklan Nuffnang sebelum tekan pangkah sebelah kanan atas sana. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA Kkkkkk tak tak tak.

"Tolong la Ain, hang igt lawak?"
"Eiii batak duit" ( Erk )
"ENGKO SORANG JO ADO NUFFNANG BAGAI TU KO?" (eden suko bahaso nogoghi)

Okay Ain boleh start dah kot kan.

Rasanya dalam sehari dua ni ramai jugak ustaz, ustazah laman sosial cuba membuka mata dan minda rakyat malaysia terutama yang beragama Islam pasal isu pelakon cantik manis Uqasha Senrose dah kembali buka hijab/tudung. Semua dah tahu kot. Tipu lah tak tau.

Tak tak, Aku bukan cuba nak kritik sesiapa. Tapi tetiba rasa mcm nak bagi pandangan. Ya pandangan aku ikut logik akal barangkali. Untuk aku hujah bersama ayat-ayat suci al-Quran, dan hadis , tak aku tak mahir. Aku bukan orangnya. dan aku disini bukan nak membela sesiapa mahupun menjatuhkan mana-mana pihak apatah lagi nak bukak aib mereka. Andai terrr, maafkan aku. Khilaf diri aku.

Betul tu. Islam sendiri dah menegaskan yang menutup aurat itu wajib. ya WAJIB. Jangan ada yang cuba memberi walau satu perkataan sekalipun untuk mengatakan tidak kepada yang wajib itu. Aurat ni sebenarnya sesimple-simple peraturan yang Allah tetapkan. Kenapa nak bangkang? Tak percaya. Okay. Aurat perempuan itu seluruh anggota badan kecuali muka dan tapak tangan.

" Ah, panas lah pakai labuh2 "
"Eh aku bukan ustazah pun nak pakai labuh2 macam tu"

Saudari-saudari yang saya sayang,
Pakaian yang longgar tu sebenarnya lagi selesa. Sungguh tak tipu. Tak percaya jugak? Saya cuma boleh cakap saudari kena cuba dulu. Sebab tu ada pepatah melayu ( engko memandai pepatah melayu hahaha) cakap tak cuba tak tahu, tak kenal maka tak ? Ya Cinta. Oh cinta tahu? heheheh gurau-gurau.
Allah tu tak kejam. Tak zalim macam yang awak semua bayangkan. Buktinya. Kita boleh tunjukkan aurat kita kepada mahram kita. Ayah kita, abang kandung kita, adik kandung kita dan yang mahram kita la. Senang kata yang mana halal untuk kita salam tu lah yang boleh tengok aurat kita. Tak percaya lagi yang Allah tu Maha Adil? Allah tetapkan kita berpasang-pasangan. Nak sangat tunjuk aurat kita pada ajnabi ( baca : depa yang kalau kita sentuh batal ayaq sembahyang ), saat kita bernikah dengan lelaki yang sebelum ni kita sentuh haram sekarang jadi halal. Ya itu yang berhak tengok aurat kamu.

Ya, saya faham kamu cantik dengan keadaan rambut kamu ikal mayang, panjang paras pinggang dan lain-lain. Tapi kamu kena tahu yang kamu jauuuuuuuuuuhh lagi cantik dengan keadaan kamu bertudung. Eh bertudung tak semestinya kena labuh sampai pinggang, tak boleh belit2 ikut trend era globalisasi masa kini. Kamu nak berfesyen boleh sayang-sayang saya tapi Allah mintak kita labuhkan sehingga menutup dada. Semua tu bersebab awak :) Awak suka ke lelaki tengok benda yang tak sepatutnya dorang tengok dekat awak? Tak kan. baju pun cantik-cantik belaka. Tapi lagi cantik kalau longgarkan sikit. Allahu saya pun cair. ( Engko pikir kotoq, engko busuk )

Sekarang turn hampa pulak wahai pemimpin-pemimpin sekalian.

Kalau tadi aku cakap aurat tu sesimple-simple peraturan, hampa patut bersyukur dan berbahagia sebab dalam peraturan tu Allah tetapkan aurat hampa paaaaaaaaaaling senang nak jaga. Sungguh. Tak percaya jugak? Tanya diri sendiri aurat lelaki tara mana? Pusat ke lutut ja weh. Weiiii jealousnya! Tapi kenapa susah eh nak jaga aurat sendiri? Emm.

" Alaaaaaa kitaorang main bola, baru style seluar paras paha " ( Eh tak ini contoh jangan la kome terasa T_T)
"Ala lek ah, kubur masing-masing" ( Emmmmmmmmm baik.)

Nak berseluaq pendek? Silakan takdak yang marah asalkan atas pusat bawah lutut. Takmau berbaju ? Sukahati hang la nak tayang sixpac ka eightpac ka berapa pac pun asalkan pusat sampai lutut tutup okay?

Nak lagi tak? Ke dah give up? kalau rasaa dah mcm nak hempok laptop baiklah kalian boleh pangkah dan sekali lagi jangan lupa click mana-mana iklan nuffnang yang muncul ( Dia buat hal lagiiiiii HAHAHAHAHAHAAHHA )

Korang,
saja la nak tanya kalau orang kutuk-kutuk korang, kecam-kecam korang SECARA TERBUKA. Saja la nak tanya apa korang rasa eh? Sedih ke marah ke ke takdak rasa apa?

Takdak la. Aku bukan nak back up sesiapa. Tapi kalau aku ditempat dia dan korang yang keyboard worrior ni asyik menghentam mengkritik setiap satu yang aku buat, ofkos aku pun sedih, Aku akan down. Aku pasti dia cuba jadi yg terbaik satu sebabnya dia public figure. Gila artis kot takkan la orang tak kenal. Nak puaskan hati satu-satu dari kita ni memang tak dapat la cerita dia. Masa dia berhirjah pakai tudung, cuba kasi tau aku berapa ramai yang mendoakan untuk dia berubah lebih baik dan berapa ramai yang mengkritik pemakaian dia?

"Bertudung tapi pegang-pegang lelaki, berlakon adegan yang tak sepatutnya. Baik takyah pakai tudung"
"Comfirm masuk neraka ni"

Auchhhhhhh. sakitnya.Kalau aku ditempat dia, komfem 7bulan menangis ( Amboi overnya ). Baiklah aku takmau komen lebih pasai ni. Bukan nak bela tu memang kerja dia ka apa. Tapi untuk yang ini aku serahkan bulat-bulat untuk semua fikir dan hadam balik.

Baik takyah pakai tudung?

Awak, sepatutnya awak mendoakan dia berubah untuk lebih baik. Tak semua orang boleh terima dengan dakwah sentap. Erk itu still layak panggil dakwah eh?

Comfirm masuk neraka ni!

Korang. Sebaknya nak menaip. Tinggi sangat ke kita ni nak menghukum orang? Okay lets say korang ditempat dia and sorang je yang komen cakap mcm tu. Apa korang rasa? Okay la tak payah duduk dkt tempat dia. Cuba korang upload gambar korang pegang botol arak lets say. then someone yang korang tak pernah tau kewujudan dia tetiba komen " Ish comfirm neraka ni " apa korang rasa? Eh itu contoh jangan la bendul beno pegi cuba. Mampus aku dapat saham kome sikit :') Cakap nak lepak dekat syurga sama-sama?

Rasa macam terpanjang sangat dah ni. Wei aku bukan ustazah, apatah lagi orang alim. Sungguh aku tak tipu. Kalau korang baca entry ni ala2 Ustazah Siti Nor Baiyah ke Ustazah Fatimah Syarha ke. hehehe deme tu ustazah pebret aku weh.

Yang baik-baik tu dari Allah, yang buruk semua tu memang dari aku. obviously. Aku tak tuju dekat sesiapa cuma saja nak share pandangan sendiri. Since berita ni mcm tengah hangat kan. Point dia aku just nak cakap, Benda ni terlalu biasa sebenarnya dkt Malaysia ni. Cuma tetiba gempar sikit sebab dia orang yang kita kenal. Yang anak gadis kita ramai je yang on off tu takdek pun kome nak kecoh mcm ni. Kan? Perasan tak? Ke aku sorang ja?

Hehehe baik lah awak-awak semua.
Tepuk dada tanya iman, tepuk perut tanda lapaq. Jangan lupa baca doa takut nnti kongsi pinggan dengan syaitan. hiks

- Baca tanda sayang, Jenguk tanda rindu -

Sunday, 28 August 2016

Giveaway Amsterdam by SpendaLusuh


Klik banner atas tu atau SINI

p/s : Harus la join sebab Amsterdam tu travel list paling atas tau :') Sebab taktau bila boleh pegi dpt ole-ole pun cun jugak ;) hehehehe. Bismillahirrohmanirrohim. 

5 sebab kenapa theathra menyepi

Assalamualaikum and hi geng !

Fuhhh lama tak menaip rasa awkward pada diri sendiri (Sila tepuk tangan sebab tetiba hrini blog kembali berfungsi dengan new entry!) Hee maceh pada korang yang masih sudi menyinggah tinggah jejak baca entry-entry lama. Auch rasa malu pulak dkt diri sendiri sebab tuan blog pun dah lama tak bukak blog sendiri :') Kesian kan ? Nasib awak lah blog ui!

Back to the topic.


1) Since balik dari raya haritu memang tak sentuh langsung laptop. Laptop atas meja tu ibarat hiasan untuk debu2 duduk bertenggek. Huks. Since raya? Hahahahahhaha tgok previous entry Pengsan weh! 3 July 2016 HAHAHAHAHAHA sebelum raya kot :') Punya lama tak jenguk blog sendiri. Ni kalau labah-labah anai-anai boleh masuk dah jahanam blog sebab kena gigit Ktipu.

2) Kekangan internet & Phone rosak. Nampak macam takdak kena mengenakan ? Masa phone rosak haritu memang menagih budi bicara wifi rumah je. Dah la semput. 5 minit elok 3 jam data merah frust gila! Dah phone rosak tak boleh nak buat hotspot. Tab pulak battery buathal. mintak tuka baru. Nak tuka battery gaji jahanam habis 2 minggu sebelum raya. Fuhhh rasa nak maki diri sendiri sebab boros tak hingat dunia lepastu menyesal gila.

3) Selalu balik kerja pukul 5 ptg sampai rumah 5.30 mcm tu. Memang tak lah nak bukak laptopkan. Nak ligan asar lagi nak makan lagi nak tgok tv lagi nak main dengan aisyah lagi hm hm. Malam pulak emmmm . Jap fikir nak bagi alasan apa pulak. Hahahaha. K malam kita tido awai okey

4) Idea nak menaip takdak kot kan ? Eh ada banyak tapi sebab malas la kot.

5) Lepas baca balik sah memang 1 je sebab dia. M.A.L.A.S . Maafkan kemalasan dalam diri ini yg dah tak dapat dibendung. huhu


*drumroll*


Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Alhamdulillah. 

Even mcm sedih sikit sebab corse yang minat tu tak dapat tpi still bersyukur sebab dapat tunaikan hasrat abah nak tengok anak perempuan dia yang cantik baik comel ramah, lemah lembut dan anak solehah ni ( sila muntah ) sambung degree. Still kos yang sama. Doakan degree ni perangai study last minute, tak pernah serius tu dicampak dalam tasik bukit merak. Jangan dok bawak p palam sana. Faham?

Anyone yg study PALAM ? Hye pls let me know manatau kita boleh jadi kawan realiti? Asik kawan maya ja. Hehe. Oh see you there! Cant wait ><

Emm itu je kot. Btw esok iolls dah tak kerja. hihi Hi kakyu ( Kalau kakyu baca blog kami dkt opis ) Busy kerja ke tu? Hekhek jngan rindu :*


p/s Thankyou kaksha sebb tego kita dkt insta tnya kenapa lama tak update. hehe nah entry buat kakak saya yang tersayang ni :*

- Baca tanda sayang, Jenguk tanda rindu -