Home Travel Diary About PR News Cerpen Healthy Tips

Friday, 18 November 2016

Tajuk lagu Gegar Vaganza 3 (2016) Minggu ke 6


Assalamualaikum and hi geng!
Tema : Rock Dut

1) Kejoraku Bersatu ( Search ) - Azharina
2) Fantasia Musim Cinta ( E-1 ) - Zarul
3) Titian Kedamaian ( XPDC ) - Gmie
4) Selamat Jalan Romeo ( Ramlah Ram ) - Intan Sarafina
5) Senggol Senggolan, cubit cubitan ( Mas Idayu ) - Siti Sarah
6) Pencuri Hati ( Ayda Jebat ) - Nabil Ahmad dan Jihan Muse
7) Bring Me To Life ( Evanescence ) - Nora
8) Ah Rindu Lagi ( Amelia ) - Zur Eda
9) Gali Lobang Tutup Lubang ( Rhoma Irama ) - Ameng

Tersingkir : Shidi Data

p/s : Siapa tgok live streaming ? Menyampah gila kan? Terkinja -kinja haih

7 days 1 week blog challenge : Day 5 - A Book Review ( Pelukis Jalanan - Teme )


Assalamualaikum and hi geng!
Yeah harini nak review buku dari Pelukis Jalanan by Teme

Buku ni sangat sesuai untuk student yang suka down macam Ain ;') Dalam buku ni teme ceritakan pengalaman beliau semasa belajar di negara orang. Banyak betul dugaan. Kita yang baru sikit dekat negara sendiri mengeluh macam apa dah :(



Boleh dapatkan dekat mana-mana kedai buku berdekatan. Dengan harga RM 25.00 sahaja


7 days 1 week blog challenge : Day 4 - A Tutorial ( Download Youtube to Mp3 )

Assalamualaikum and Hi geng!

harini Ain nak buat tutorial download lagu dari youtube ke Mp3. Eh nak raya kan ? kemonnn la mesti korang nak download lagu kan ? huhu Dah stop Ain, Lets starttttttttt >,<

Step Pertama

Korang kena bukak YOUTUBE dan MP3 CONVERTER

Step Kedua

Pilih lagu yang korang nak. CONTOH



Lepas dah pilih lagu korang tu, Korang kena copy link yang dibirukan atas tu ( Rujuk step kedua )

Step Ketiga

Lepastu korang pergi dekat tab yang MP3 Converter tadi lepastu korang akan dapat macam gambar bawah ni kan ? Good.



Step Keempat

Korang pastekan link yang korang dah copy tadi ( Rujuk step pertama ). lepastu klik Convert Video


Step Kelima

Lepastu korang akan dapat mcm contoh gambar bawah kan ? Korang RIGHT CLICK download lepastu pilih Save link as.


Step Terakhir

Korang boleh la nak save dekat mana-mana folder yang korang nak. Lepastu korang cuma perlu tunggu dengan penuh kesabaran ikut tahap kelajuan internet korang hihu..



Dah siap. yeyyyyy boleh sownload lagu raya banyak-banyak. hihi

Harap membantu korang :* Aku suka guna yang ni je kalau nak download senang, tak payah nak install apa2. Klik kilk save boleh dengar dah. TAPI maximum durasi dia cuma 20 minit dan kebawah sahaja :D

Adios,
xax

p/s Repost entry aci kan >.<
- Baca tanda sayang, Jenguk tanda rindu -

7 days 1 week blog challenge : Day 3 - Appreciation Post


Assalamualaikum and hi geng! 

Bila duduk jauh ni, rajin sungguh dok rindu. Kadang-kadang tengah study lepastu baru terdetik tau nak call rumah. Tetiba phone berbunyi abah call. Nampak takkkk ? :') Padahal hari2 whatsapp dengan mak hahaha mengada kan. sabar lah nak 2 minggu lagi nak mid sem seminggu >_< 

Terima kasih sebab selalu ada.. Even duduk rumah selalu perang mulut dengan mak. hahaha

p/s : Sepatutnya appreciation post untuk artis tapi takdak idea. kah!

- Baca tanda sayang, Jenguk tanda rindu -

Thursday, 17 November 2016

Perit tau simpan sorang-sorang

nak mengadu segan.

kadang-kadang rasa macam nak lari 

lari jauh sangat, sampai rasa sakit tu hilang

sungguh, sakit