Hutang - Floor 88 l Lagu Pembuka GEGAR VAGANZA 6 MINGGU 2 l NABIL AHMAD & JIHAN MUSE

by - October 20, 2019



Lirik Hutang by Floor 88

Kau nak cepat kaya
Macam jual unta
Tapi kau sendiri 
Malas nak usaha
Cerita sana sini
Gebang kau merat-rata

Pantang depan mata
Ada saja cerita
Tipu beli kawan
Macam ular sawa
Bila dah tahu 
Kau lari berbatu
Macam kau nampak hantu

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam
Bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang 
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
lari lintang pukang
kau tak mampu bayar
Sekupang pang Alakazam

Tepuk amai-amai
Belalang kapu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari jawa
Mana kau nak lari bawak duit tu ke mana

Buai laju-laju 
Buai sampailah pokok sena
Duit ku beribu semua entah kemana
Memanda Fasola tikam ditapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pun tak apa

Rampo ngiseng semar tillemm...

Solo... 

La la la la 

Cerita zaman dulu
Pak kaduk gadai tanah
Dia laga ayam
Bukan kepunyaannya
Cerita zaman sekarang 
Kau yang guna duit orang
Pabila pecah tembelang
lari lintang pukang
kau tak mampu bayar
Sekupang pang 
Ram pang pang

Tepuk amai-amai
Belalang kapu-kupu
Bayar duit aku yang semua kau sapu
Kambing biri-biri ala sudah datang dari jawa
Mana kau nak lari bawak duit tu ke mana

Buai laju-laju 
Buai sampai pokok sena
Bayar hutang itu takut nanti kau merana
Memanda Fasola tikam ditapak kakinya
Dah memang kau salah ku taboh kau pun tak apa

Rampo ngiseng semar tillemm...

Rampo ngiseng semar tillemm...


You May Also Like

32 comments

  1. Lagu ni fun. tambah lagi ada dance kan

    ReplyDelete
  2. lagu favourite anak2 saya ni.. setiap masa nak menyanyi lagu ni.. haha

    ReplyDelete
  3. suka sangat lagu ini.. lirik dan muzik dia catchy habis.. hehehe

    ReplyDelete
  4. Best gila lagu ni. Lagi best kalau tengok mv sekali :)

    ReplyDelete
  5. eh dorang nyanyi lagu ni ke haritu..hehe xsempat tgk

    ReplyDelete
  6. suka dengar lagu nih, video klip nya pun kelakar

    ReplyDelete
  7. Anak akak suka sangat nyanyi lagu ni. Kita yang dengar pun jadi terhibur. Ada mesej lagu ni.

    ReplyDelete
  8. best juga layan GV ni, lawak tengok nabil dan jihan bergadih dengan dato ram..hehe

    salam singgah :) https://sweetepalhijau.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Adeh, adakah daku sorang je tak pernah dgr? haha kita selalu dgr lagu rock leleh kapak je. 😂😂

    ReplyDelete
  10. 1st time sy dgr lagu ni ms dlm grab car hehehe

    ReplyDelete
  11. 1st time dengar lagu ni. best gak. hahahah

    ReplyDelete
  12. lagu ni memang catchy, tp meaning dia deep.

    ReplyDelete
  13. Saya suka lagu nih! Sebab memang ada ang berhutang dengan saya..ngeh3

    ReplyDelete
  14. Rancak lagu ni.. lirik pun menarik

    ReplyDelete
  15. kalau jihan dengan nabil yang nyanyi , semua lagi jadi rosak . Hahahhaha , tapi diorang fun , kalau takde jihan dengan nabil mesti sendu je GV tu .

    ReplyDelete
  16. lagu feveret buat masa ini. kalau bukan spofity, mula2 cari lagu ni dulu haha

    ReplyDelete
  17. Budak-budak pun suka dengan lagu ni.

    ReplyDelete
  18. Ternyanyi lak kat sini... He He He..

    ReplyDelete
  19. Lagu paling ohsem.. dapat pula dekat jihan dengan nabil, memang happening lah..

    ReplyDelete
  20. Tak pernah X terhibur dgn telatah 2 org ni

    ReplyDelete
  21. feveret setakat ni lagu dari floor 88 ni. hutang

    Jemput singgah www.hellokerja.com

    ReplyDelete
  22. Gv kali ni belum tgk lg ...tak taulah sbb xde artis yg minat kot

    ReplyDelete
  23. They sang this song untuk pembukaan GV? I guess I missed it.

    ReplyDelete
  24. lagu catchy yg budak2 dan orang dewasa pun suka. hehe

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum... selamat tahun baru 2020... maaf laa baru sempat nak datang jenguk ke blog ni... insya allah sy akan kembali fokus sama seperti sebelum ini.... harap2 tak serik utk terjah blog sy nanti ya...

    ReplyDelete
  26. Hai Ain.. lama tak ada entry baru??
    Kak Sha ucapoan selamat berpuasa.. Macam mana Ain dengan PKp ini.. okay ke??
    Take care.. lots of love..

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤