Home About Travel Diary PR News Cerpen Bloglist

Sunday, 24 April 2016

#Ayamstosarawak : P A R T 1 ( Kuching - Kota Samarahan )

Bismillahirrohmanirrohim......



HAHAHAHAH semua muka tak ready <3

Assalamualaikum w.b.t and hi geng !

Pertama sekali jutaan terima kasih diucapkan kepada kedua ibu bapa yang dengan rela tak rela melepaskan anak dara mereka terbang ke Kuching, Sarawak selama 2 minggu hihi. Terima kasih sebab tambah2 duit belanja kiteee. Tak lupa buat Nor Hannah Shahirah sekeluarga sebab bagi tumpang rumah , bagi makan minum, bawak kitarang jalan-jalan area kuching, tolong carikan kereta sewa dan lain-lain selama 2 minggu. Terima kasih buat Air Asia sebab layanan best. Stewards hansem. HAHAHHHAHAHA ( K gurau ). Oh hampir lupa family aunty K ! Thanyou tumpangkan rumah semalam lepastu belanja dinner pulak and kak aisyah , Aiman thanks hantar kitarang dkt KTM. *hugs*

Fuh eksaited kakak nak cerita ni. Sebenarnya dah lama plan nak pegi travel dengan Hanna and Miza. Alhamdulillah dapat jugak. Since parents Hanna dah pindah Sarawak why not kita pegi ziarah kan ? Ticket memang dah beli awal-awal lagi. So kami pilih Air Asia sebab masa tu itu paling murah. hehe. sesuai la dengan budget student kami ni kan ? Harga yang kitarang dapat RM 268 return flight. Murah ken ?

25 March ( Jumaat ) tu dalam jam 12 tgh hari mcmtu dah gerak dari Butterworth ke Ipoh. Kitarang decide memang nak pergi terus rumah Hanna dkt Seri Iskandar. Sebab flight hari isnin. Lpastu 27 Mac ( Ahad ) dalam pukul 6 ptg mcm tu Aunty K datang amik kitarang . Sbab kami kena pegi KL Sentral naik KTM tau. Ticket pukul 5.10 pagi 28 Mac ( Isnin ). Serious kitarang memang guna tenaga banyak gila. HAHA. kalau masuk explorace ni memang menang ah ! Komfem wa cakap lu. KTM dari Stesyen batu Gajah ke KL Sentral RM 35 kalau tak salah.  Lepas sampai KL Sentral memang terus amik bas ke KLIA 2. Murah je . RM 11. Kalau korang taktau dkt mana nak amik bas tu korang tanya je polis-polis yang jaga dkt situ.. Tiket bas tu kena beli onthespot tau. Contoh masa tu hang nak naik masatu jugak kena beli. Dapat ?

Lepastu sampai KLIA 2 terus cari subway nak makan. Lapaq ! masa tu dah pukul 12.00 tgh hari mcm tu. Haaa ni yang aku nak cerita ni. Aku betul2 tak puas hati dengan pekerja subway situ sebab rude gila ! Sumpah aku tak boleh lupa muka minah tu. Kan kena pilih menu bagai tu. then sampai part veggie aku bgitau la apa aku nak lpastu dia salah amik. aku cakap la yang tu taknak ( tak silap aku masa tu aku tunjuk pickles tapi dia amik tomato ) lepastu dia jeling aku weh. lpastu siap cakap lagi " Sorry la " dengan nada tak puas hati. Ya Allah aku dah la tengah lapar, lpastu kena layan mcmtu pulak. Engko tak menyirap. Lepastu aku rasa aku senyum pun memang tak ikhlas gila. hahahahha.
Ingtkan aku sorang je mcmtu. Hanna dgn Miza pun kena layan macam nak taknak je. Kami pun mcm syak dia period kot masatu kan ?

Oh btw kitarang pegi ber4. Ili , classmate . Ili rumah dia memang area situ je. So dia pegi sendiri. Jumpa dkt airport jelah.. Dalam 12.30 mcmtu Ili sampai lpastu kitarang check in luggage semua.
Lepastu kitarang terlambat sikit. Masa last called untuk masuk dlm flight tu kan kitarang tgh bahagia berjalan. Berlari la semua. hahahahaha dah la gate jauh gila. bayangkan masa tu dkt surau. Gate pulak no 16 ke 18 tak igt. Berexplorace lagi kami. HAHAHAH. sumpah kalau igt memang kelakar. Dalam 5 ptg macam tu selamat mendarat dkt Airport Kuching !. Alhamdulillah semua okay. Parents Hanna jemput. Lepastu terus balik ke Kota Samarahan. Which is rumah Hanna. Okay sambung next entry :)

p/s : sorry tak byk gambaq sebab masa ni malas nak begambor lagi. Mood jenjalan ja lebih

10 comments:

  1. wahhhh. lela tak pernah sampai sarawak lagi

    ReplyDelete
  2. Part subway tu memang x leh terima..
    Tambah-tambah tengah lapar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann ! Ya Allah sumpah kaksha . Ain mmg geram gila masa tu . hish.

      Delete
  3. Salam knl..kita x pernh lgi smpai cna, insyallah ujung thn ni cdg nak melancong ke kuching

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi nnti baca la entry kita tau. mana tau membantu sikit.

      Delete
  4. Samarahan tempat akak belajar..best tau duk Sarawak
    sampai skrg teringat2 Sarawak..

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤