A LITTLE THROWBACK THAT HANN GONNA KILL ME!

by - September 21, 2017


Hi geng!
Mesti dah tau kan student UiTM dah start kuliah kan kan? Serius ah tak tahu? Um okay. It's okay my dear. 12 Sept 2017 (selasa ) haritu dah start kuliah. Alhamdulillah everything goes well la kot sebab ada satu kelas cancel? hihihi SIAPA TAK SUKA KELAS CANCEL SILA KELUAR DARI BLOG INI GO GO GO NO NEGATIVE VIBES PLS *tetiba* 

Tetiba teringat masa diploma dulu, masa mula-mula kenal Ayams 🐣 . Okay lah since entry2 lama dah banyak yang didrafkan and you guys might not too familiar with Ayams yang terdiri daripada Me, (myself), Hannah (Hann) and Hamiza (Jon). k guys pls check out HERE . Kira macam sambungan ah gitu...

Jon kebetulan dilantik jadi ketua kelas atau class representative atau classrep atau CP masa 1st perjumapaan dengan lectures. As mentioned dkt entry yg lepas tu, aku kan tak pegi perjumpaan tu hehe so dorang la yg cerita dkt aku. Pagi 1st day tu gigih la pergi bilik miza, luckily bilik dia betul2 tingkat bawah bilik aku. Kalau kentut pun dengaq la mcm tu. Jalan la ramai2. Since aku still tak dpt lagi confirmation aku kena masuk group mana, masa batch kitorang ada dua je group A & B. Yg Hann dgn Jon ni group A. So aku kena la pergi jumpa PA sbb nak tau masa group mana. Igt nak ajak la temankan pegi bilik PA sbb memang taktau gila pasal kampus UiTM Pulau pinang ni. JAKUN HABIS OKAY. Lepastu lecturer pula masuk. Ofc aku igt nama lecturer tu, subjek dia ajar, Sbb aku crush dgn dia kot lpastu aku frust gila sbb dpt tau dia dah kawin! Anak satu lagi em. Okay next please...

Then aku tanya la Hann
A : Awak tau tak bilik PA kita dekat mana?
H : Tahu, tpi lecturer dah masuk ni. Ada connection bangunan ni dengan bangunan fakulti hotel tapi saya lupa.

Aku pun dengan redha redah je. Aku siap pergi lagi information counter konon nak tnya. Tapi haram takdek orang. Haha lepastu dengan muka serba salah aku pijak lantai makcik cleaner baru mop lepastu aku tegur

A : Assalamualaikum makcik, tumpang tanya, fakulti hotel dekat mana?
M : Makcik pun taktau, cuba tanya orang lain

Aku macam em okay, lepastu makcik tu boleh tegur aku
"Dik, lalu sebelah sana okay, sini dah mop"

Aku dengan malu-malu ikut la laluan yg tak mop tu. Cedih

Lepastu aku jumpa dgn 2 orang student perempuan ni, aku pun tegur

A : Tumpang tanya, tau tak fakulti hotel dekat mana?
B : Tak tahu. Kitorang pun baru masuk
A : .............

HAHAHAHAHAHAHAHAHA weh sadis kan kisah 1st day aku. Nak g jumpa PA je kut. And yg paling kelakar masa aku tanya 2 budak perempuan tu, aku dah betul2 bawah fakulti hotel. Weh sumpah kelakar
Lpastu ntah mcm mna aku boleh berani masuk fakulti tu and lift and sampai bilik PA.

Aku pun ketuk la pintu bilik
M : Assalamualaikum miss, saya Ain Athirah yg call miss tadi tu ( Oh ya pagi tu aku call miss sebab nk tanya kena masuk kelas mana she she asked me pergi jumpa dia dulu)
PA : Waalaikumussalam,  awak pergi mana? Lama betul. Lp dengan fakulti kita 5 minit tak sampai.
M : Saya sesat miss :')
PA : Dalam kampus pun boleh sesat ( sambil gelak manja )

Btw i took about 30 minutes okay tu reach at fakulti yg 5 minit dah boleh sampai :')


June,2013

1st day kuliah & baru kenal dah boleh selfie gini DALAM TOILET. engko mampu??? Hann gonna kill me kalau dia tgok blog aku hahahahahahahahaahahahahahahahaha. Masa ni addicted betul dengan phone Hann sebab dia pakai Sony kalau tak salah. Kira phone Hann la paling helok la masa ni sebab ada front camera gitu....

Siapa sangka dengan ikut miza pergi kelas, & also "Awak tau tak mcm mna nak pergi bilik PA kita?"dengan Hannah Boleh jadi satu relationship yang tak boleh beli dekat mana2. Alhamdulillah since 2013 till now and buat degree pun masih sama-sama. Hopefully sampai bila2 la kan. Sebab penat la lepas 2,3 tahun buat bestfriends baru hahaha. Yes weh aku ada raaaaamai tau bestfriends since sekolah rendah. Tapi tu lah lepas habis sekolah, semua diam menyepi. Sedih tau


Dec,2014 ( Hann gonna kill me twice! )

Selalu support each other. Even dengan siapa kitorang jumpa, berkawan, bercinta three of us akan tau and share masalah sama-sama. Sampai nangis2 kadang2 hahaha ( Aku la selalu hekeleh). Even nak pergi mana2 pun berkepit bertiga. Assignments pun satu group. Sampai setiap sem ah bergaduh. Masa diploma la aku dengan Hann setiap sem tarik muka. Hehehe Degree dah besaq dah. Terpisah masa practical dulu terus taknak gaduh2 dah. Rindu okay rindu.


July,2015

Ingat lagi masa bergaduh teruk dengan Hanna sebab apa ntah. Aku kot sentap semacam plus tengah angin tak elok, Rasanya bergaduh sebab masing2 perli2 dekat moment Wechat kot hahaha. Sampai aku delete ah wechat sebab bergaduh tu. Alhamdulillah sampai skrg ada wechat sebab Joox je. Tu pun sebulan sekali bukak. Bukan ada friends pun. Korang mesti taktau kan aku ada Wechat haha. Banyak aku kutuk korang dekat situ heh ( senyum sinis ) Miza la beria nak baikkan kami semula. Siap tukaq Dp group whatsapp lagi. Comel gila siap edit bagai.( Still struggle to find that photo 😭😭 ) That gambar dia ada 3 cats hugs each other punya bahu tau then Miza put our names dkt each kucing tu. Comel gilaaaaa. Nnti aku dah jumpa aku letak sini eh )


April, 2017

Bila fikir balik after Degree, confirm takkan selalu jumpa. Takkan nak kerja sekali guysss????? Umh probably aku akan keluar bidang tourism InshaAllah. Doakan! #DupdapDupdap and i gonna miss you guys SO MUCH sebab selalu tgok muka masing2 sampai jemu dah la :') No im kidding, tak pernah sekali pun jemu. annoying je banyak


May, 2017

You May Also Like

0 comments

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤