Spent my 2D1N with NEW PEOPLE Wehoooo [ Pulau Pangkor, Perak, Malaysia ]

by - September 07, 2017


Spread your positive vibes to make a beautiful and wonderful day!

Assalamualaikum wbt and hai geng!

Perghh tagline tak lupa weh. Tekan je keypad terus taip tagline tu. Hahaha syabas Ain syabas *tepuk bahu*

Okay since dah lama tak menaip takkan la taknak bebel sikit kan? hiks. Mischuu you guyssss *menangis* Makin lama makin pemalas kan seorang Ain Athirah ni nak update blog sendiri. Ish takleh jadi ni! Bukak2 blog terus tgok ada design template baru *angkat kening* lawa-lawa baq hang! Tapi sayang tak reti nak edit :') Jadi dimanakah harus aku meletakkan bloglist? Followers gadgets guyssss*halpmeeeee

Dah dah la Ain!

Okay okay marilah saya mulakan ceritanya...........
pssttt its gonna be a super long entry sebab malas nak buat part. 2 hari je pun

Sebulan yang lepas? Husna ada tanya nak join pergi Pulau Pangkor dak since depa nak 6 orang and ada 1 kosong dan AIN ATHIRAH KERJA GUYS MASA CUTI SEM YA ALLAH BANGGANYA *tepuk bahu lagi* Tak fikir banyak dah sebab masatu fikir dah ada duit sendiri and terus cakap NAK WEY NAK!!!! * tolong baca dengan nada yang sangat exited. Kuat2 pun takpa hihi. Terus kena invite dalam 1 group whatsapp. 

After a few weeks the date is coming! Wehoooo lets start the journey!

Day 1
5 Sept 2017 ( Selasa )


Gerak dari semanggol lebih kurang dalam 8.30 - 9.00 am macamtu. Mula-mula masuk kereta Ain was sooo shy shy sebab tak kenal pun. Kenal Maya dengan Husna ja. Maya pun kenal masa tingkatan 1 sebab kem bahasa arab apa ntah dulu. Bayangkan berapa tahun dah? 9 tahun weh tak jumpa.. o.k.a.y Even friend dekat socmed bu still hello siapa je yang rajin tegoq2 kawan lama dah la tak rapat kan. haha like like mcmtu ada la. Maya drive, Husna co-driver. Aku kena duduk belakang okay dengan 3 lagi ( Mira - adik maya, Lola and Aina ) yang aku LANGSUNG tak kenal. Nervous jugak la. Sebab macam takut sombong ke apa kan. Habis la trip aku :') Tapi takdek la negatif nau. Ain Athirah always positive okay*jeling kit* rupanya depa sangat peramah okay cakap non-stop. Fuhh lega *lap peluh*  Lola sangat caring :') Asik suruh aku sandar je. 4 orang dekat belakang okay dalam myvi hihi tapi sebab semua keding2 lebih pada muat. Takleh la. Aku kalau naik kereta duduk belakang and tengah aku suka peluk kerusi co-driver tau sebab aku boleh enjoy view depan. Puah hengko!




Dalam 12.00 pm mcmtu sampai la dekat Jetty Pangkor. Singgah kedai jap beli baju sebab nak sama semua masa snorkeling nanti. Wehooo. Dah beli tickets semua naik ferry. Luckly orang tak ramai tau. Siapa je nak pergi masa weekdays hari selasa pulak tu! lepastu expect orang ramai. Apo Ain 😂😂😂 

Sampai ja dekat Jetty tu tunggu dalam 20 minit mcmtu abang yang kiterang amik pakej tu sampai. Lepastu amik motor. Kiterang stay dekat Nadhirah Homestay. Dia mcm apartment. Okay la rumah dia. Nice semua. Ada 3 bilik. Master room ( katil king, aircond ), single room ( Single bed ), and bilik biasa ( katil queen ). masuk2 terus cop bilik haha. macam biasa la kan. Lola dengan Aina stay master room, Aku dengan Husna bilik yang wueen bed tu, Maya and Mira stay dekat bilik single tu. Sampai sekarang aku rasa bersalah sbb Maya drive penat2 kena tidur bilik single :') Sorry Maya, Mira. Sampai dalam 1.30 pm mcmtu. lepak2 dekat bilik sendiri. em percaya la sangat dengan 'Lepak' tu. Semua pengsan hahahahaha tertidur sampai pukul 2 pm sebab mengantuk gila. lepastu solat zohor sebab Snorkeling start pukul 3.00 pm. 

Lola, Aina, Mira, Maya, Husna and MEEEEEEEE!

Dah siap semua gerk ke pantai dalam 5 minit macmtu. Ada beach boy tu terus brief sikit macam mna nak pakai semua2 tu lpastu naik boat. Mula2 kiterang dibawa island hoping dulu. Tinjau2 lawat kawasan acah2 YB kan. Sayangnya tak amik gambaq sebab masatu dah excited gila nak snorkeling, phone letak dalam beg Aina je. Sebab dia sorang je yang bawak beg hihi. Lepastu abang2 boat tu hantar ke tempat snorkeling. Berenang2 dengan ikan semua. Air dia keruh sikit taklah clear mcm laut2 lain kot. Ntah lah sebab 1st time kan. Tapi tetap best!. Siap bagi roti lagi untuk ikan2 tu makan. 


Ewah2 abang 2 orang belakang tu. 😂😂😂😂


Beberapa minggu before pegi siapa ntah dah cakap siap2 dekat group nak amik gambaq mcmni. hahaha And dream comes true! Well done girls 💓






Lepas sejam bush bush *bunyi terjun, berenang* Call abg boat tu amik kiterang pergi tempat lain pulak. Sampai satu tempat ni turun lepastu main air lagi lepastu tengah main2 air tetiba mai la 3 orang beach boys ni dia baling TIMUN LAUT! Maigadddd comel sgt tauuuuuu. Ya Allah best gila pegang dia. hehe yang lain takut lari2. Aku siap pegang2 lagi :') Sebab excited gila first time tengok dengan mata kepala sendiri k. Lepas dah habis tu terus balik ke darat.


Timun laut! 😍


I will never forget this beautiful moments with beautiful girls at beautiful place *hugs*

 



Sebab lapaq gila masatu terus pergi cari makan. Alhamdulillah ada kedai makan yg bukak. kalau tak kesian perut2 kami ni sebab last makan breakfast je. Pukul 6.30 pm balik ke homestay balik Lepastu rehat, mandi, solat semua. Malam lepas isya' keluaq cari makan. lepastu balik makan, lepak2 jap lepastu tidur. Takdak aktiviti apa pun. Nak bbq pun mcm em em perempuan mana reti haha

Last Day
6 Sept 2017 ( Rabu )

Dalam 9 am mcmtu kami pergi jalan2 pantai sambil niat nak hbiskan minyak motor la sebab semalam isi minyak banyak haha. And then pergi tangkap gamabq apa semua. takdak apa pun. So memang niat kami obviously mai pankor ni sebab nak snorkeling ja. Takdak pun mcm nak pergi mna2 apa semua. Well dengan bajet RM50 je sorang awak nak expect apa yang awak dapat. dengan homestay and snorkeling tu dah berbaloi sangat2 dah. 

 

 

How to know how much strong you are? When you still can give a beautiful and sincere smile after something hit your heart like a truck

  

Love you baby, Thankyou ajak! and trust me



Seronok gelak, dia taktau lepastu dia kena ligan dengan monyet! and her bag almost kena bawak lari dengan monyet2 tu. Almost kena terkam :( And i miss my baby boy Putra so much! yes guys he lari masuk hutan and tak balik 😔😞


its true tho when you surround yourself with positive vibe, you totally became positive. 



Guys bad thing happened to me and i cried a lot that night but I still managed to smile again! and laugh also . Too proud with myself. 
Btw pakej ni RM 300 untuk 1 malam + Snorkeling + Island Hoping ( 6 pax/orang )

You May Also Like

5 comments

  1. Hi Ain. Kenapa rasa macam lama je dah tak nampak? hehe. Btw memang seronok sangat ha tengok ain bersnorkeling reramai ni. timun laut tu teringin gak nk pegang

    ReplyDelete
  2. Datang sini nak seru seru tuan blog.. rajin rajin update... 😬

    ReplyDelete
  3. Cantik nama kekawan Mira - adik maya, Lola and Aina... boleh geng upin ipin... 😅

    ReplyDelete
  4. Patutlah air laut kurang... korang ropernyaaa yg terjun... 😂

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤