Home About Travel Diary PR News Cerpen Bloglist

Sunday, 22 May 2016

#Ayamstosarawak : L A S T Byeeee Kuching :(



Last entry pasal Sarawak ni kasi can ah nak tempek besaq muka kami ni. huhuhu

Assalamualaikum and hai geng ! Fuhh lamanya nak hbiskan cerita 2 minggu dekat Sarawak. haha. Malas k malas.

So sepanjang dekat sarawak 2 minggu tak logik ah pegi berapa tempat je kan ? Sebenarnya ada jugak pegi jenjalan dekat2 rumah cuma takkan lah nak satu entry jugak. So kita combine and cerita ja dalam entry last ni. *cedihh


Kredit : Pokcikgugel

Summer mall ni tempat first sekali kami jejak! Dekat je dengan rumah Hanna. Pegi summer mall sebab nak tengok wayang. Waktu ni cerita Superman vs Batman. Adik Hanna nak tengok itu join jugak. Ayams dengan Wayang memang takleh pisah! Kalau srng dah tengok tapi the rest tak tgok lagi engko kena join tengok jugak lagi sekali! Hahaha sisterhood sungguh aih


Masa Umi Hanna cakap pasal sugar bun, kiterang mcm apa tu? Ingtkan jual2 roti ke apa. Sebab bun hahaha. Ohhh rupanya dia mcm KFC . Cuma menu dia lagi banyak. Murah pun murah. Even murah dari KFC tapi still KFC Summer Mall penuh orang. beratur sampai luar kamek cakap! eh?


Lanje sikit hukss
p/s : Kalau nak solat dekat summer Mall korang kena mengucap panjang tau! Sebb tempat wuduk dia dekt luar surau perempuan ! TEMPAT WUDUK DIA TERBUKAK okeh. Tapi untuk muslimah korang kena amik dalam toilet T_T kali kedua datang summer mall simpan wuduk siap2 hahaha. jenuh tahan kentut.


Sumber : Pokcikgugel

Sila telan air liur. Rindunya Pezzo !!!!! NAK LAGIIIIIIIIII. SLICE DIA BESAQ WEH! kenyang makan 1. Korang lah kot. Aku 2 pun belum tentu kenyang. Maklumlah perut bayak laci hahaha. Satu slice tu RM 6.00 + je. Ni pun Umi Hanna jugak suruh try. Sebab semenanjung tak sure dkt mana ada. Perak dengan Penang memang takdak. (kalau ada tolong bagitau)


Sumber : Pokcikgugel

Lepastu pegi The Spring. Sini mall jugak. Kuching memang suka pakai nama mall guna musim ni. hahaha. Okay la. dia punya mall not bad. Banyak jugak pilihan. Surau dia kecik sikit berbanding Summer Mall. Tapi okay lah. Macam surau dekat mall lain jugak. Summer Mall je pelik. sobs     
 ( Masih terkejut )



Sumber : Pokcikgugel

Sini pun sama jugak. Tapi Seoul Garden dia ada a la carte weh! Tapi sebab cari dkt google mcm takdak certificate Halal lagi so kiterang ragu2. huhu. Makan Kenny Rogers. Hm


Masjid ni paling takleh lupa ! Cantik. Lalu malam pun okey je even kubur kiri kanan. Masjid ni dkt tengah2 Kuching City

Lepastu ada la pegi beli kek, ikan masin dkt Pasr apa tah nama dia souvenir dkt area2 Kuching tu.
Lepastu kalau nak shopping kena pegi Sarikei ! Syurga situ okay. 1 jam dari Samarahan. 

Tips : Kalau pergi, pegi awal2 pagi. sbab masa tu baru bukak and peniaga tu bagi harga murah2 konon 1st customer price lah mcm tu. And second sebab tengah hari paneh dia Ya Allah terbakaq muka. bawak payung plish! Pasar tu bukak sabtu ahad je. Lepas pukul 3 ptg hari ahad dorang buat lelong kawkaw punya! Harga memang rendah sgt dari hari sabtu.Dia macam pasar malam mcm tu tapi 8 pagi sampai 5 ptg je. Pasar yang besaq ! Dri kain baju, barang kring, barag basah perfek 10 hoi!

Mee kolok :') ghindu woi!





-The End-





NEXT ANAK2? SABAH OKEH ?


1 comment:

  1. Best jalan-jalan.. Kalaulah akak xde fobia kapal terbang.. huhuhuhu

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤