Watsons & Guardian Haul (February 2018)

by - February 06, 2018



Hi, Assalamualaikum

1-4 Feb baru-baru ni kan tetiba Watsons and Guardian buat sales gila-gila. Sebagai seorang remaja *ehem yang suka dengan barangan Drugstores ni pasti la tak ketinggalan untuk menghabiskan duit untuk beli barang yang dah lama kita nak tapi harga asal dia mahal gila. Kebetulan sales buat masa aku tengah kerja. Ada la duit poket sendiri. Nak mintak mak abah memang tak la. Amboi nak beli apa2 guna duit sendiri! Sejak masuk umur 20an ni memang dah ajar diri sendiri kalau nak beli apa-apa yang memang nak pakai untuk diri sendiri, cari duit sendiri, beli sendiri. Sampai bila nak mengharap duit parents kan? Dah la yuran study abah bayarkan takkan nak beli skincares sendiri pun mintak abah? Memang tak la...

Panjang pulak... hehe
Yang atas tu semuaaaaaa Ain beli masa 4 Feb haritu. Ya Allah masa beli tak ingat dunia. Dah balik rumah kira total semua. Cuba teka siapa yang menyesal? haha. Tapi okay je sebab duit sendiri so takdak la rasa bersalah sangat even habis banyak jugak :') Sebelum nak beli tu memang malam tu dah buat list siap2 dah. Apa yang kena beli. Tapi tu lah list 5 barang je beli 10? Awak rasa????? #cantcontrolmyself 

So bawah ni Ain dah listkan products yang Ain beli, include price and drugstores yang Ain pegi sekali. 

p/s : Ain bukan jenis yang pandai bab-bab nak memilih barang ni, sebab tu before beli buat list, buat research sikit products apa yang sesuai untuk kulit muka and so on. ( Tapi still tak reti pilih haha )

My Skin Types : Combination kot. Sebab My T-zone ( dahi, hidung and dagu ) sangat berminyak, also pipi dry yakmat. And Ain suka cuba product baru sebab so far Alhamdulillah my skin memang boleh terima apa2 products. Means kulit Ain tak sensetif. Jerawat pun muncul sebulan sekali je. Tu pun seketul dua sahaja.



Hada Labo Hydrating Lotion : RM 38.94
Guardian Giant Taiping


Garnier Micellar Cleansing Water : RM 8.70
Watsons Tesco Taiping



Simple Soothing Facial Toner : RM 15.98
Watsons Aeon Taiping



Simple Eye Roll On : RM 24.05 
Watsons Aeon Taiping


Maybelline Pore Eraser : RM 26.91
Watsons Aeon Taiping


Essence All About Roses Eyeshadow : RM 23.90
Watsons Tesco Taiping



Silky Girl Matte Junkie : RM 17.43
Guardian Taiping Sentral

Maybelline The Creamy Mattes : RM 27.90
Guardian Giant Taiping

Maybelline The Powder Mattes : RM 20.93
Watsons Tesco Taiping


Guardian Wet Wipes : RM 2.00
Guardian Giant Taiping


Savee masks : RM1.00/pc
Taiping Sentral

Ain rasa lepas ni nak buat entry pasal my routine skincare pulak. Kalau korang berminat nak tahu my skin care routine, let me know okay 💋 also kalau korang berminat untuk Ain review each of the items!

DISCLAIMER : This is not a sponsors entry and I bought it with my own money and ALL THE PRICES IS DURING THE PROMOTIONS so if you guys buy the same things not at that particular days, the prices might be slightly higher then mine okay 💜

See you guys in my next post.
Love,
AA

You May Also Like

14 comments

  1. i know i'm gonna buy a lot of things when i go to watson and guardians. just wait. hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pls do a haul's entry too! Tau tau

      Delete
    2. haha in shaa Allah if I got free time. been so busy these days

      Delete
  2. tak dan nak serbu sale Watsons or Guardian. asyik dapat sms je reminder pasal discount tapi memang xdan nyinggah. seronoknya.. Hadalabo memang best.. pakai 2x or 3x shari.. yg paling wajib pakai masa nak tido.. ohoi bangun kulit rasa fresh je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la. Ramai bg feedback positive pasal HL ni. Tu try tu hehe

      Delete
  3. So far dalam banyak banyak ni yang sama cuma wet wipes guardian hihihi. Hadalabo dah masuk dalam wishlist, tunggu barang sedia ada habis. :)

    ReplyDelete
  4. Part *sebagai seorang remaja* tu tergelak i alls kejap. Haha

    Banyak2 kat atas tu pernah pakai simple toner je. Tapi, sekarang dah stop, pakai pencuci muka cetaphil je. Konon nak go all naturals. Tapi, taktaulaa bertahan ke tak. Hehe

    ReplyDelete
  5. itu lah
    baru dapat tahu ada sale
    haihh melepas

    ReplyDelete
  6. The sales is really something kan. Murah sangat arghh tapi bila tengok meja semua botol masih penuh terus istigfar hahahaha

    ReplyDelete
  7. Untungla dapat g beli hehehe.. akak tak sempat nak g Watsons jauh hahhaa

    ReplyDelete
  8. Murahnya mask tu.. Tak jumpa lagi yang Rm1 sekeping.. Syoknya kalau jumpa..

    ReplyDelete
  9. Zumal suka pergi watsons je tak tahu nape. Hehe...

    ReplyDelete
  10. Tudia, banyaknya beli.. Hahaha mentang-mentang ada sales xD

    ReplyDelete
  11. Kitaa pun terjebak jugak hari tu, macam macam beli time dia orang buat sale. Hahah :)

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤