Gantung The Series ( Review & Random )

by - March 14, 2018


Tajuk : Gantung the series

Cast : Randy Pangalila as Gibbs
          Ikmal Amry as Ray ( Malaysia)
          Bradon Salim as KJ
          Hafreez Adam as Troll (Malaysia)
          Mentari de Marelle as Farah Kamelia
          Guta Sucia as Ratna

Cerita asal : Novel Gantung by Nadia Khan ( Malaysia)

Assalamualaikum and hi geng.

Baru-baru ni ( takdak la baru sangat ) Macam tetiba zassssss orang asyik bercerita pasal cerita Gantung ni. Sebelum ni ada je nampak buku gantung ni dekat Popular & Mph tapi tak rasa pulak nak beli. Eh tetiba dah dijadikan cerita haha. Mula-mula tu takdak la terasa nak tengok sebab dapat tau ada watak nama Gibbs. Haaa bebulu betul aku dengan nama tu haha. Psst nama ex aku weh! Tapi 2 hari lepas tetiba macam bosan sangat-sangat. Kawan pun beria cakap Randy Pangalila handsome weh dalam cerita ni. Aku bangkang sekeras-kerasnya. Aku cakap eeee Randy handsome? Riakkan bunyinya. Lepas dah tengok terus WOW RANDY WOW IM YOUR FANS! hahahaha apahal handsome tetiba ni? haha

Lama tak nak cerita ni?

Aku dah habis dah tengok semalam. hehe Disebabkan 1 episode cuma berdurasi kurang dari 23 minit jadi takdak masalah pun kalau nak habiskan dalam masa sehari untuk korang habiskan Gantung The Series yang mempunyai 16 episod secara total. 

Dekat mana Ain tengok?

Hahaha haruslah secara tidak halal ( sebab haram macam teruk bunyinya hehe ) Aku tengok dekat facebook. Ada orang upload full! hahaha. if korang nak, email Ain. Ain bagi linknya heheh tu pun kalau tak kena padam lagi lah ye. Tapi ni cerita kita-kita je okay. Jangan bagitau orang lain! Janji?!


 Best tak?

Bagi aku okay la. Sebab dia macam cerita pasal budak sekolah kan umur 17 tahun di mana mereka seolah-olah takdak masalah nervous untuk menghadapi peperikasaan SPM? Aku faham dia international school tapi..... K tak nak komen lebih. haha Tapi okay la watak semua tu memang masuk la dengan barisan pelakon-pelakon tu. Sesuai la orang kata watak dengan rupa gitu. Tak nampak kaku langsung even pelakonnya terdiri dari Indonesia dan Malaysia. 

Rate?

4/5 ⭐⭐⭐⭐

Kesimpulannya kalau korang nak tahu ceritanya kalau tak sabar korang cari la yang tak halal punya. Haha kalau sabar korang tunggu la bila dah offical masuk Malaysia nanti okay. 

Selebihnya korang boleh baca komen Nadia Khan ( penulis novel Gantung ) pasal cerita ni dekat 

Terima kasih sudi baca.
AA 💜

You May Also Like

6 comments

  1. entah bila nak masuk malaysia tu padahal dah nak masuk 2 tahun dah. But anyway series ni memang best. Tak sabar nak tunggu yang kedua. Singgah sini & follow blog awak :)

    ReplyDelete
  2. Nak tengok tapi macam tak serasi dengan jiwa pulak hehe ^^ nice review btw!! ^_^

    ReplyDelete
  3. Oh, ade series dahhh? woww~
    Yang pasal giveaway tu..alamak..xde IG...maybe leh guna IG orang lain? hehe~
    Kalau xde gak..xpela..lom lagiii~

    ReplyDelete
  4. Katanya end of this month akan masuk secara halal dekat Astro.. Tapi senyap cenggitu je.. So tunggu jelah..

    ReplyDelete
  5. " korang cari la yang tak halal punya"..kih kih kih

    ReplyDelete
  6. macam best series ni..anyway, done follow ur blog

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤