October favorite

by - November 04, 2016



Assalamualaikum and hi geng!

Yes! October already gone. So see you next year InshaAllah.

Alang-alang dah terrajin nak update blog ni, buat jela entry merapu pun. Daripada biaq kosong kan. Takdak orang nak baca pun takpe. Sebab Ain ni peminat blog sendiri. Kalau bosan bukak blog sendiri baca entry sendiri. omg sangat syok sendiri. hahaha #sendu

So bawah ni antara Favorite songs sepanjang October. kalau dah suka tu, hari-hari dengar pun takpe selagi tak jemu yedok...


1) Cancer by twenty one pilots
2) Imagination by shawn mendes
3) Closer by Chainsmokers
4) Sucker for pain Lil Wayne, Wiz Khalifa & Imagine Dragons
5) Mencari Cinta Sejati by Cakra Khan
6) Redha by Irfan Haris

7) Luluh Khai Bahar

8) Sekelip mata kau berubah by Lestari

Next,

Movie/Drama/Variety Shows

Movie : Girl on the train 2016 ( Review )
            : Hachie : A Dog's Tail 2009
            : The Shallow 2016
             The Flu 2013

Drama : Suri Hati Mr. Pilot
            : Pergilah Air Mata 

Variety Show : Running Man

Next,


Ain bukan jenis yang suka pakai accessories dekat tangah ni. Rimas jugak. Cincin pun dah jarang sangat pakai sebab dah longgar :') Engko jari pun boleh kecut tak faham betul la. Sedih kan? Gelang atas tu bukannya special pun cuma nak bagitau la kan kena paksa beli dengan roomate sebab project Ent dorang. Lol. Sebab sisterhood, sis pun beli lepas pujuk bagi discount. Lol bila melayu nak maju asik mintak discount je kan XD. Lepas roomate buat muka kesian, Ain pun TERbeli 2 :') Satu bagi adik. Dah jangan paksa aku beli apa-apa dah! tsk

Harga asal : 1 Rm 6
lepas kenyit-kenyit mata beli 2 dapat la Rm 11. :')


Kawan baik waktu malam before tidur! Vaseline ni memang bestfriend la dari dulu. Sebelum tidur memang wajib sapu dekat tangan and kaki. TAPI bau dia tak best sangat. Sebab Ain masalah kulit kering yang sangat menyedihkan sapu la jugak. Vaseline intensive care ( deep restore ) ni sangat la sesuai untuk manusia yg kulit kering mcm Ain.

Tak melekit tapi masa mula-mula apply macam berminyak sikit but after a few seconds dia dah serap masuk kulit. Boleh la lena dengan tenang. lagi satu kalau kena air memang melekit sikit la. Tapi sikit je betul tak tipu.

Boleh dapat dekat mana-mana drugstores



2 kali seminggu wajib pakai. sebab bau dia BEST! lulz Sebelum ni pakai Charcoal & Black Sugar Polishing Mask. Tapi along dah amik buat harta. Ain sempat pakai sikit je yang tu :')

Charcoal & Black Sugar Polishing Mask
Tekstur dia agak kasar sebab nama pun sugar polishing kan. So macam gula sikit la kasarnya. And masa apply dekat muka tu dia rasa panas sikit. But okay la wangi! 

Charcoal & Black Sugar Mud Mask
Yang ni pulak nama pun mud mask kan. so dia lembut je mcm mud mask lah cerita dia. Bau pun wangi! Lepas pakai sampai kering dalam 20 minutes mcm tu cuci dengan air suam. Senang sangat. jangan malas!

Okay tu je dulu nak kongsi..

- Baca tanda rindu, Jenguk tanda sayang -

You May Also Like

31 comments

  1. famous betul Freeman mask tu, ramai orang guna. erin tak pernah try lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab berbaloi kalau beli erin. Dia lambat habis besar and murah!

      Delete
  2. Amboi, hahahaha samalah, mai pun peminat blog sendiri, kekekeke. Lagu closer tu mmg sedap kan, dh macam lagu favorite satu family plak, kalau sorang start nanti semua nk sambung. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bukan kita siapa lagi kan nak baca :') *nangis tepi bucu katil hahah

      Delete
  3. Replies
    1. Uihhh mesti lah sebab ada lopaaaaaa kikiki

      Delete
  4. Yang sama cuma variety show je.. (sedih Gary dah xde..sobss..)
    Tapi movie Girl On the Train tu macam menarikkk jee.. hehe.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tsk jgn la begitu. Huwaaaaaaaaa garyyyyyyyy. Tgott besttttt!

      Delete
  5. Replies
    1. Sedih kaannn. Smpai meleleh air hingus :'(

      Delete
  6. Replies
    1. So, baby, pull me closer, In the back seat of your Rover

      Delete
  7. Hai Ain. Jalan-jalan blogwalking kat blog Ain ni.

    www.qiyasaad.com

    ReplyDelete
  8. Waa, bnyk jugak tu movie smpat habes. Purata 1movie satu minggu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahha kan! Sepatutnya boleh pergi lagi banyak ni Mek :P ❤

      Delete
  9. suka jugak baca monthly favourite ni actually! quick start to pick up anything new and interesting. Haven't watch that Girl on the Train though I'm a huge fan of Emily Blunt. hikhik

    Thanks for sharing! :D

    Mira | Pretty Little Things

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeahhhhhhh you must watch them! Welcome sweety ❤

      Delete
  10. wah... "sekelip mata kau berubah" ye.. hihi

    ReplyDelete
  11. Share je org nk baca ke x tu lain kira

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jay Em baca pun dah kembang kempis hidung kita ni haaaa ❤

      Delete
  12. vote for closer by chainsmoker..best giler lagu tu...syok je dengar patu repeat-repeat the repeat lg...

    movie Hsna prefer cartoon la..ilang strehh xpun FOCUS...best ah movie tu bekali ulang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnnn! Lagu dia ntha mcm mna nak ckp tapi music dia just wow. Cartoon ? Suka jugak tpi takdek stock :')

      Delete
  13. Entry merapu ke tak janji blog hidup kan :D

    ReplyDelete
  14. Biar merapu.. janji ada entry..
    Yg musk tu memang best eh Ain..
    Cam nak beli jugalah...

    ReplyDelete
  15. love Imagination song/ surihati mr pilot

    jari kecut?? untungla ..zety plak rasa macam jari membengkak *cough*gemuk* =P

    ReplyDelete
  16. Peminat blog sendiri ye haha. claudy pun peminat blog sendiri sebab blog claudy orang jarang bertandang xD

    Claudy pun suka lagu closer and sucker for pain, sanggup beli kat itunes. sebaik murah xD

    ReplyDelete
  17. Oh Vaseline ni sy pernah guna gak, sebab kulit kering dan sensitif.

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤