GELISAH MIMPI LIZA HANIM Ost KL Menjerit ( 2002 )

by - September 19, 2021


Senandungkan erti duka
Dari pintu sukma
Bukan dari kata-kata
Sangsi bekelana

# Gelisah dan bermimpi
Di angkasa berduri
Tidak bisa berdiri
Namun aku gagahi

Chorus :

Berkejaran bintang
dilautan
nafas kesesakan
membilang rindu dendam
Jangan hilang punca

Bercerita pada
isi alam
Pedihnya percintaan
Mengapa aku rela
merayu bercanda

Sebelum tirai dusta
Menjadi raja asmara
Gelisah mimpi datang
usahlah percaya

Ulang #

Senandungkan erti cinta
Dari pintu sukma
Bukan dari kata-kata
Sangsi bekelana


P/s : Siapa ingat Linda Martopo lakonan Liza Hanim. Punya benci dekat dia dulu hehe.

Selamat berhujung minggu!

Salam,
AAA
 

You May Also Like

13 comments

  1. Yallah lama dah tak dengar lagu Liza Hanim..Mengamit memori sungguh

    ReplyDelete
  2. Akak suka lagu ni. Lagu-lagu Liza Hanim yang dulu-dulu semua best!

    ReplyDelete
  3. liza hanim salam sorang yg mempunyai vokal yang memang mantap!

    ReplyDelete
  4. sampai sekarang layan lagu ni. best!

    ReplyDelete
  5. Baru layan KL menjerit ni last month tak silap. Tp lagu ni mmg evergreen.

    ReplyDelete
  6. Lama betul tak dengar lagu dari Liza Hanim...

    ReplyDelete
  7. Hahaha. Watak Linda Martopo tu memang menyampah. Ingat ingat lupa lagu ni. Hampir lupa dah cerita ni. Sekali dengan Elizad jugak, kan?

    ReplyDelete
  8. Suka suara Liza hanim Dari dulu lagi

    ReplyDelete
  9. Liza Hanim punya vokal yang cukup bagus..suka tengok dia kalau menyanyi penuh perasaan

    ReplyDelete
  10. Wha! Lama tak dengar Liza Hanim!

    ReplyDelete
  11. dah bleh msk level legend da lagu ni

    ReplyDelete

Komen la mana tau kita boleh jadi kawan ? Jangan malu jangan segan tinggalkan URL Blog anda untuk Ain balas kunjungan yaaaaaa ❤